Onderzoek | Bodemvoedselweb en nutriëntencyclus

Agro-ecologie /

Ondergrondse interacties /

Bodemvoedselweb en nutriëntencyclus

Onderzoeker


Franklin Lee Harris

PhD-kandidaat

Wageningen University & Research

Over het algemeen ben ik geïnteresseerd in de meeste wetenschappen als hobby. Ik ben vaak betrokken bij citizen science buiten het vakgebied waarin ik gespecialiseerd ben. Filosofie is ook een grote passie van me, ik heb zelfs een graad in filosofie behaald tijdens mijn studie. Mijn favoriete boek is waarschijnlijk Zijn en Tijd van Heidegger. Ik schrijf ook gedichten en speel de Indiaanse fluit en de anglo-concertina. Ik geniet van vechtsporten als een fysieke activiteit, en kijk ernaar uit om de Nederlandse stijl van kickboksen te leren terwijl ik hier ben.

Onderzoeksproject


Project: 1.1.2. Bodemvoedselweb en nutriëntencyclus

Planten, bodem en microben zijn grotendeels verantwoordelijk voor het voeden van het grootste deel van de menselijke bevolking, het reguleren van veel belangrijke ecologische cycli (stikstof, fosfor enz.) en het leveren van unieke biologische verbindingen die we kunnen gebruiken. Ik heb een passie voor het ophelderen van de geheimen van ondergrondse interacties. Het Cropmix-project biedt een unieke kans om dit samen met veel andere wetenschappers uit allerlei vakgebieden te doen op een manier waar veel mensen baat bij zullen hebben.

Gerelateerde projecten


Resultaten en nieuws


Hier volgt later informatie en nieuws over het project.

Onze werkpakketten

1. Agro-ecologie

In dit werkpakket staan bovengrondse en ondergrondse interacties centraal. We kijken naar de interacties tussen planten, gewassen, insecten en andere diersoorten die op de akker leven en de verschillen tussen strokenteelt en monocultuur.

2. Socio-economie en technologie

Werkpakket 2 bekijkt de economische haalbaarheid van investeringen voor boeren om over te schakelen naar meer gewasdiverse systemen, zoals strokenteelt, en welke factoren van invloed zijn op hun bereidheid om ecologisch verantwoorde landbouw te gaan bedrijven.

3. Institutionele veranderingen

We willen verschillende transitiepaden identificeren, die van toepassing zijn op verschillende situaties. Denk aan boeren met brede stroken en lange waardeketens, maar ook kleinschalige boeren met smalle stroken die afzetten in een korte keten. Of misschien wel hele andere teeltsystemen die gebruik maken van gewasdiversiteit, zoals agroforestry. Daarnaast kijken we naar wat consumenten en andere stakeholders vinden en hun rol in de transitie naar duurzamere landbouw.

CropMix wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Logo NWO

Privacyverklaring