Inez Dekker

PhD-kandidaat

Ik kom van het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten en heb ik de afgelopen jaren op verschillende boerderijen in Nederland en daarbuiten gewerkt. Verder ben ik actief in een kunstgroep die zich richt op dorpscultuur en landbouw en hou ik van muziek, wandelen en goed eten samen met vrienden.

Mijn onderzoeksproject richt zich op leren in de ‘living labs’ waar partners samen gaan experimenteren met en het ontwikkelen van mogelijke transitie paden naar ecologische vormen van landbouw. Ik zie leren niet per se als het opnemen van nieuwe informatie, maar als iets dat ontstaat door samen te komen, nieuwe verbindingen te maken en dingen te ervaren. Door samen te werken met alle participanten van het project probeer ik leer- en kennisvragen zo goed mogelijk af te stemmen en door te ontwikkelen.

 

Ik ben geïnteresseerd in hoe veranderingen plaats kunnen vinden door goed te luisteren en in te spelen op wat er nodig is. Daarnaast zie ik hoe dit niet enkel op individuele schaal plaatsvindt maar dat dit onderdeel is van een systeem waarbij politiek, wetenschap, ecologie en economie samen komen.

 

  • Wageningen University & Research